joi, 14 iulie 2011

diverse

În Germania şaorma se numeşte dürüm şi e mai nasoală decât aia din Bucureşti. Kebabul nu se serveşte la chiflă ci într-un fel de lipie groasă de 1 cm şi e mai bun decât ăla din Bucureşti.
În Germania studenţii nu respectă împărţirea gunoiului pe categorii. Se aruncă de toate peste tot.
În Germania buda din cămin e mică şi aruncă stropi când tragi apa. Capacul de veceu e şi el mai mic decât trebuie. Rezervorul stă 20 minute să se umple. Urăsc buda din cămin. Pentru 190 de euro pe 11 m2 aş fi vrut o budă mai bună.
În Germania există linii de noapte, ceea ce e foarte tare. Înţeleg că acum există şi-n Bucureşti. În Dresda un bilet valabil o oră (pe liniile de zi) costă 2 euro şi un abonament lunar 49. Cu biletul respectiv poţi merge cu trenul până la aeroport. Noaptea am impresia că poţi merge oricât cu 6 euro. Ori e transportul foarte scump aici, ori e foarte subvenţionat la noi, ori ambele. Cred că ambele, că şi nemţii mi-au zis că li se pare scump. Parcă am zis deja că mâncarea costă la fel, chiriile la apartamente par a fi cam la fel, deci da, transportul e în mod obiectiv scump. Benzina cică ar fi 1,5 euro litrul. La fel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu