joi, 14 iulie 2011

diverse

În Germania şaorma se numeşte dürüm şi e mai nasoală decât aia din Bucureşti. Kebabul nu se serveşte la chiflă ci într-un fel de lipie groasă de 1 cm şi e mai bun decât ăla din Bucureşti.
În Germania studenţii nu respectă împărţirea gunoiului pe categorii. Se aruncă de toate peste tot.
În Germania buda din cămin e mică şi aruncă stropi când tragi apa. Capacul de veceu e şi el mai mic decât trebuie. Rezervorul stă 20 minute să se umple. Urăsc buda din cămin. Pentru 190 de euro pe 11 m2 aş fi vrut o budă mai bună.
În Germania există linii de noapte, ceea ce e foarte tare. Înţeleg că acum există şi-n Bucureşti. În Dresda un bilet valabil o oră (pe liniile de zi) costă 2 euro şi un abonament lunar 49. Cu biletul respectiv poţi merge cu trenul până la aeroport. Noaptea am impresia că poţi merge oricât cu 6 euro. Ori e transportul foarte scump aici, ori e foarte subvenţionat la noi, ori ambele. Cred că ambele, că şi nemţii mi-au zis că li se pare scump. Parcă am zis deja că mâncarea costă la fel, chiriile la apartamente par a fi cam la fel, deci da, transportul e în mod obiectiv scump. Benzina cică ar fi 1,5 euro litrul. La fel.

Un comentariu:

 1. In anglia shaorma se numeste doner kebab si e mai buna decat aia din Bucuresti. Kebabul se serveste intr-o lipie groasa si e posibil sa fie mai bun fiind facut cu carne de miel. In anglia studentii nu stiu cum sunt ca nu traiesc cu ei dar din cate stiu sunt civilizati cand vine vorba de gunoi. In anglia budele sunt mari si incapatoare nu te stropeste pe buci cand tragi apa probabil din cauza flow-ului inteligent al apei. Rezervoarele aici se umple repede astfel incat urmatorul nu e nevoit sa astepte cu ochii in veceu pana se umple rezervorul.
  Dadeam 200 cu toate bilurile incluse pe prima camera care am avut-o in uk. Nu aveam caldura si apa calda era de la boiler dala instant. Buda era decenta, cand te cacai il vedeai pe vecinu de jos cum dormea printr-o gaura in podea.
  In anglia exista autobuze de noapte, multe, si vin la intervale de 10-15 minute pana la 30-60 de minute. In romania o sa fie golanie mare pe autobuze noaptea, oameni beti si aurolaci si chestii de genu. In Londra un bilet de autobuz costa 2.20 lire cash platiti la sofer care-ti da un tichet, sau 1.30 cu cardu electronic. Un bilet de autobuz pe o zi cu oricate autobuze vrei costa 4 lire. Un abonament pe saptamana costa 18.60 (de autobuz). Transportul e foarte scump in londra. Managementul e facut privat de Tfl care are grija de metrou de 4-5 companii care au grija de trenuri + vreo 20 de companii care fac mangementul liniilor de autobuze. Totul fiind privat, daca sindicatul de la metrou se trezeste prost in dimineata asta si se gandeste ca riscul e prea mare de munca in subteran...si baga greva...Londonezul va trebui sa bicicleasca, sa alerge, sau sa inoate pe tamisa pana la munca. Deci calatorii sunt la mana transportatorilor SI NIMENI nu are ce sa le faca!Mancarea e relativ putin mai scumpa, chiriile sunt extrem de scumpe comparabil cu .ro pentru ca nici ponderea de proprietari nu este ca in .ro deci chiria e un fel de second nature. Benzina e 1.33 - 1.39 lire. Nu te mai plange. :D
  Esti in germania. Fesreste-te de rromani.

  Riv

  RăspundețiȘtergere