miercuri, 6 iulie 2011

Despre spălat

Azi am spălat rufe. Maşinile de spălat sunt la subsol. Sunt 3 maşini de spălat pentru un bloc de 16 nivele cu 20 de camere pe nivel. M-am dus armat cu două pungi de rufe, detergent şi monede. Peste 40 de minute m-am întors să pun la uscat prima tranşă şi la spălat tranşa a doua. De data asta am uitat, în mod evident, să pun detergent în maşina de spălat. Îs varză, ştiu. Acu' trebuie să mai bag 2,10 euro în maşina de spălat. Uscătorul, care costă 1,10 euro, nu funcţionează nici el. Corectură: de fapt funcţionează, dar l-am crezut pe unu' care mi-a zis că nu. Îs varză, ştiu. Sârme pe balcon nu-s. Noroc că mi-a lăsat un coleg un ceva de întins rufe, dar deocamdată e-n altă parte. Deci am ciorapi întinşi pe toată masa şi tricouri agăţate de rafturi. Pentru cămăşi am din fericire umeraşe. Să-mi bag piciorul în el de stagiu, în el de cămin, în ea de biserică care mă trezeşte în fiecare dimineaţă şi-n fiecare seară, şi-n general în ea de viaţă. Vreau acasă.

2 comentarii:

  1. Un sfat din Fr: aici, in camera de spalat de la subsol sunt peste tot foi cu instructiuni cu pasii clari care trebuie urmati ca sa folosesti echipamentele in maniera corecta. E simplu: nu trebuie sa tin minte pasii, si stiu ca daca urmez pasii aia totul o sa fie bine. Daca la tine nu ai asa ceva, fa-ti o foaie cu asta. Daca ai, foloseste-o!

    Oricum, se poate si mai rau: la caminul unde sunt acum masina merge doar cu doua tipuri de moneziL de 1 euro si de 20 de centi. Atat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi aici sunt foi de instrucţiuni, le-am studiat cu atenţie. Ştiu să folosesc echipamentele. Doar că-s stresat şi cu capu-n nori. Aici poţi folosi monezi de 2, 1, 50, 20 şi 10. Deci tot nu pot scăpa de mormanul de mărunţei. Vezi? altă problemă! :D La cutia milei nu-i dau că mă scoală dimineaţa cu clopotele.

    RăspundețiȘtergere