vineri, 8 iulie 2011

Despre mutat

M-am mutat. Camera are fix 11,01 metri pătraţi. E prea multă mobilă în ea pentru o cameră aşa de mică:
* pat
* măsuţă cu televizor (o da, am televizor şi prind o alternanţă ciudată de CNN şi BBC, Euro{News, Sport} în germană, multe desene animate în germană, multe teleshoppinguri în germană şi alte canale în germană).
* masă pe care stau acum cu laptopu'
* altă masă
* altă masă 2
* o măsuţă
* un scăunel
* un mic taburet
* o etajeră
Ăştia-s cretini. Nu ştiu dacă e mobila căminului sau a cui a stat aici sau o combinaţie. Pe hol e încă un dulap cu cheie.
Dacă vă bate gândul să faceţi vreun stagiu/facultate/master p-aici, vedeţi că trebuie să v-aduceţi de-acasă sau să vă cumpăraţi de-aici TOT:
* cearşaf
* pernă
* prosoape
* curpapir / hârtie inginerică
* săpun
* tot
Vi se dă doar un pat şi o saltea în configuraţia "de bază", mie mi-au dat şi mobila sus-menţionată. Am auzit zvonuri că-n unele locuri nu-ţi dau nici pat, dar nu ştiu dacă să le cred.
Nu puteţi închiria cameră la cămin decât dacă sunteţi studenţi. Eu nu-s student sunt doctorand deci tot "student" in English. Chiar dacă eşti student, în Germania nu poţi închiria camera direct de la Studentenwerk (un fel de Administraţie a Căminelor din tot oraşul) decât pe minimum 4 luni. Cum eu stau 3 şi cum la International Guesthouse n-am rezervat cu şaptişpe luni înainte că nu ştiam exact în ce perioadă vin şi deci n-am putut să stau decât până azi, am subînchiriat camera de la cineva. Anunţurile de subînchiriere le găsiţi tot pe situl Administraţiei şi mai departe e efectiv cum v-o fi norocul. Ori că închiriaţi direct ori de la studenţi o să vă urâţi zilele.
Spre exemplu aici mi-a bătut unu' la uşă că cică cine sunt. M-am recomandat, i-am zis ce caut aici, în loc să-mi zică şi el un welcome un ceva mi-a zis să mă cac în buda cealaltă că aia-i a gagicii şi-a lui. Nu salut nu pa nu nimic.
În România nu ştiu dacă-ţi vin oaspeţi la Politehnică dacă-i poţi pur şi simplu caza în Regie. Probabil că poţi. În Germania se pare că nu.
Alături e concert.
Becul e ars.
Internetul merge ca un intestin constipat.
Îmi urăsc viaţa şi-i urăsc din adâncul sufletului pe ăştia cu proiectul lor. Le mulţumesc că mi-au oferit deosebita oportunitate de a trăi în 11,01 m2 printre oameni antipatici şi le doresc să stea şi ei "între 3 şi 8 luni" o dată la 3 ani departe de familie şi să se simtă măcar 30% din cât de căcăcios mă simt eu. Trăiască UE şi fondurile structurale de tre' să le absorbim cu orice preţ.

4 comentarii:

  1. Stiu ce simti bu bariera lingvistica si cu neintegrarea sociala. E dificil. Acum ca ai televizor, poti sa incerci sa inveti germana :D

    E fun ca ai multe mese. E bine ca exista o buda 'cealalta'.

    RăspundețiȘtergere
  2. 2 an in SUA, cu o singura venire in tara... incurajare pt ret: se poate muuult mai rau :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @ret: Bre, știu că ai mai poposit prin Regie noaptea, da' să vezi ce "mișto" e să locuiești acolo 5 ani din viață, în special vara, când se umple ghena ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. da sat e capitalismul!) si io-m fost plecaat in uk pe un an. si mi-a fost de-ajuns. totul e mic, super mic, econom, super econom- macare de rahat- tot =ce te inconjoara e artificial. nu-ti raman decat sa-ti omori ciuda jucand ceva pariuri sportive live si na band bere belgiana, ca cea englezeasca nu se degereaza ca lumea.

    RăspundețiȘtergere