miercuri, 29 iunie 2011

BAC

Nu vă mai plângeţi de subiectele de la BAC. Pe vremea mea BAC-ul era mai greu. Şi am dat capacitatea cum se numea atunci, zisă şi "capac" în antetul foii, şi la istorie şi la geografie. Şi admitere la liceu, cum e şi normal să fie. Şi nu mi-a plăcut şi m-am plâns şi eu. Dacă vă plângeţi la Realitatea pe chat măcar scrieţi corect româneşte. Că habar n-ai ce-i ăla un text dramatic e nasol (ca să nu zic dramatic), dar nu mortal. Prefer să cred că totuşi lumea a ştiut dar a încurcat autorii, nici mie nu mi-a plăcut literatura. Dar dacă scrii într-un CV sau într-o scrisoare de intenţie că eşti foarte şmecher (precum Caragiale era "un mare miştocar pe vremea lui") ca aşa miau zis toţi tovarăşi şi nam avut vre-o problemă vreo-dată l-a ceva, cine te aştepţi să te angajeze şi pe ce post? Vreun partid politic poate. Şi poate de-aia sunt şi salariile mici în România.
Tot pe vremea mea (dacă tot suntem la subiectul ăsta) făceai facultate de 5 ani şi dac-o terminai erai inginer diplomat (Dipl. Ing. cum scrie în Germania pe uşile de la birouri). Acum o faci de 4 (sau de 3) şi dacă vrei să fii şmecher şi betonist precum Caragiale mai bagi, inserezi pardon, şi 2 ani de master. N-o spun eu, a spus-o un profesor al meu: bine, au redus-o - au redus-o, dar orele de filosofia culturii tehnice* le-au lasat şi au tăiat de la matematică. Poate de-aia or fi şi salariile mici în România :))
----
* Cele mai mişto ore (eu am făcut filosofie cognitivistă nu filosofia culturii tehnice sau socialism ştiinţific ca părinţii mei) erau cele de filosofie cognitivistă. Discuţii în contradictoriu (dar civilizate) între un filosof în vârstă şi 20 de calculatorişti despre inteligenţa artificială. Relaxant.

Un comentariu:

  1. Eu și automatiștii mei am făcut materii precum Politologie, Cultură și Civilizație etc. Nu, nici una nu a fost relaxantă / mișto. La Bazele Managementului și Economie de draci știe care abia mi-am luat 5-ul... Tare-s curios dacă facultățile cu profil tehnic din străinătate au în curriculum aberații de astea.

    RăspundețiȘtergere